iamarias.webblogg.se

FÄRSK PASTA MED STRIMLAD OXFILÉ, PAPRIKA OCH CHAMPINJONER I COGNAC OCH PEPPARSÅS
 
_____________________________________________________________________________________

ca 4 port
Du behöver
400 gram oxfilé
400 gram färsk pasta (pappardelle)
1 röd paprika 
1 gul lök
5 färska champinjoner
4 dl grädde 
3 dl buljong (1 köttbuljongstärning upplöst i 3 dl vatten)
½ dl cognac (vi tog Grönstedts)
½ - 1 msk kalvfond
½ - 1 msk soja
ett gäng kvistar färsk timjan
finriven parmesanost
salt, svartpeppar

 
Gör såhär
Finhacka löken, dra av bladen från två timjanskvistar och stek tillsammans i lite smör. Dela champinjonerna i halvor och lägg tillsammans med löken och timjansbladen. Häll över cognac, buljong, grädde, soja och kalvbuljong. Skär paprikan i 2x2cm stora bitar (eller hur du nu vill ha dem) och lägg dem i stekpannan med resten. 

Strimla oxfilén i lagom stora strimlor och stek dem snabbt i smör. salta och peppra. Lägg i oxfiléstrimlorna i såsen och låt puttra en stund. Smaka av med mer peppar. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Servera oxfilépastan med parmesan och hela timjanskvistar. ENJOY! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress