3 maj 2019

ca 4 port
Du behöver
400 gram oxfilé
400 gram färsk pasta (pappardelle)
1 röd paprika
1 gul lök
5 färska champinjoner
4 dl grädde
3 dl buljong (1 köttbuljongstärning upplöst i 3 dl vatten)
½ dl cognac (vi tog Grönstedts)
½ - 1 msk kalvfond
½ - 1 msk soja
ett gäng kvistar färsk timjan
finriven parmesanost
salt, svartpeppar
3 dl buljong (1 köttbuljongstärning upplöst i 3 dl vatten)
½ dl cognac (vi tog Grönstedts)
½ - 1 msk kalvfond
½ - 1 msk soja
ett gäng kvistar färsk timjan
finriven parmesanost
salt, svartpeppar
Gör såhär
Finhacka löken, dra av bladen från två timjanskvistar och stek tillsammans i lite smör. Dela champinjonerna i halvor och lägg tillsammans med löken och timjansbladen. Häll över cognac, buljong, grädde, soja och kalvbuljong. Skär paprikan i 2x2cm stora bitar (eller hur du nu vill ha dem) och lägg dem i stekpannan med resten.
Strimla oxfilén i lagom stora strimlor och stek dem snabbt i smör. salta och peppra. Lägg i oxfiléstrimlorna i såsen och låt puttra en stund. Smaka av med mer peppar. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Servera oxfilépastan med parmesan och hela timjanskvistar. ENJOY!
Finhacka löken, dra av bladen från två timjanskvistar och stek tillsammans i lite smör. Dela champinjonerna i halvor och lägg tillsammans med löken och timjansbladen. Häll över cognac, buljong, grädde, soja och kalvbuljong. Skär paprikan i 2x2cm stora bitar (eller hur du nu vill ha dem) och lägg dem i stekpannan med resten.
Strimla oxfilén i lagom stora strimlor och stek dem snabbt i smör. salta och peppra. Lägg i oxfiléstrimlorna i såsen och låt puttra en stund. Smaka av med mer peppar. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Servera oxfilépastan med parmesan och hela timjanskvistar. ENJOY!
0