
Â
_____________________________________________________________________________________4 portioner
GRĂN BAS
1 dl vit quinoa (3 dl kokt)
500 g ekologiska fÀrska jordgubbar
250 g gula trÀdgÄrdstomater
2 avokador
200 g halloumi
65 g blandsallad
œ msk rapsolja
JORDGUBBSMARINAD
1 msk ÀppelcidervinÀger
1 ekologisk lime, zest + 1 msk saft
œ tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar
TOPPING
œ dl pumpakĂ€rnor (30 g)
1 kruka mynta
GĂR SĂ HĂR
1. Koka quinoan enligt anvisning pÄ förpackningen (eller anvÀnd förkokt). LÄt svalna nÄgot. Fluffa upp quinoan med en gaffel. Snoppa och skÀr jordgubbarna i kvartar och lÀgg i en skÄl. Blanda ingredienserna till marinaden och vÀnd ner i jordgubbarna. LÄt stÄ under tiden du förbereder resten.
2. Skölj och skÀr tomaterna pÄ mitten. SkÀr avokadorna i bitar pÄ bredden. SkÀr halloumin i skivor pÄ bredden. Stek i rapsolja i medelhet stekpanna pÄ bÄda sidor tills osten fÄr fin fÀrg. LÄt rinna av pÄ hushÄllspapper.
3. Rosta pumpakÀrnorna i torr, het stekpanna tills de börjar poppa och fÄr en lÀtt gyllene fÀrg. Varva quinoa, halloumi, marinerade jordgubbar, tomater, avokado och blandsallad pÄ ett stort fat. Ringla över marinaden. Toppa med pumpakÀrnor och fÀrsk mynta.
0