
_____________________________________________________________________________________
Ingredienser
600 gram fläskfilé (vi tog dock fläskytterfilé)
3 msk soja
2 msk grön curry paste
4 pressade vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk (400ml)
1 dl chilisås
1-2 lime - skalet och saften
1-2 tsk sambal oelek
1 purjolök
2 paprikor - en röd och en grön
Maizenamjöl
Risnudlar
Gör såhär
Strimla köttet och blanda det med vitlöken, sojan och halva currypasten. Bryn i en wook tills köttet nästan är klart. Skär purjolöken och paprikan och tillsätt det i wooken, bryn ytterligare några minuter.
Tillsätt sen resten av currypasten, sambal oelek, kokosmjölk, chilisås, skal och saft från limen. Ha i maizenamjöl tills du får en bra konsistens.
Servera med risnudlar.
Ingredienser
600 gram fläskfilé (vi tog dock fläskytterfilé)
3 msk soja
2 msk grön curry paste
4 pressade vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk (400ml)
1 dl chilisås
1-2 lime - skalet och saften
1-2 tsk sambal oelek
1 purjolök
2 paprikor - en röd och en grön
Maizenamjöl
Risnudlar
Gör såhär
Strimla köttet och blanda det med vitlöken, sojan och halva currypasten. Bryn i en wook tills köttet nästan är klart. Skär purjolöken och paprikan och tillsätt det i wooken, bryn ytterligare några minuter.
Tillsätt sen resten av currypasten, sambal oelek, kokosmjölk, chilisås, skal och saft från limen. Ha i maizenamjöl tills du får en bra konsistens.
Servera med risnudlar.
0