iamarias.webblogg.se

Tips och trix 👇 C H I A S Y L T

_____________________________________________________________________________________
 
HALLON
1 œ msk chiafrön
1 œ dl vatten
1 œ dl hallon
œ krm Àkta vaniljpulver
1 tsk citronsaft
1 tsk agavesirap


BLÅBÄR
1 œ msk chiafrön
1 œ dl vatten
1 œ dl blĂ„bĂ€r
œ krm Àkta vaniljpulver
1 tsk citronsaft
1 tsk agavesirap
 
 
GÖR SÅHÄR
  1. Blanda chiafrön och vatten i en skĂ„l. Rör runt tills alla frön Ă€r blöta och inga "torra" frön ligger pĂ„ ytan. LĂ„t stĂ„ och dra i 5–10 minuter.
  2. NÀr chiafröna bildat en tjock gelé av vattnet  hÀller du ner ingredienserna till de olika syltsmakerna i varsin skÄl. AnvÀnd en stavmixer eller matberedare
    för att mixa respektive sylt.
  3. HÀll sylten i glasburkar med lock och stÀll i kylskÄpet en stund sÄ att de fÄr stadga sig till en fin konsistens. Sylten hÄller cirka en vecka i kylskÄp.
  4. Servera pÄ rostat bröd, fröknÀcke, ha som sylt pÄ gröten eller Àt den som den Àr!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress