
_____________________________________________________________________________________
Â
HALLON
1 œ msk chiafrön
1 œ dl vatten
1 œ dl vatten
1 œ dl hallon
œ krm Àkta vaniljpulver
1 tsk citronsaft
1 tsk agavesirap
BLĂ
BĂR
1 œ msk chiafrön
1 œ dl vatten
1 œ msk chiafrön
1 œ dl vatten
1 œ dl blĂ„bĂ€r
œ krm Àkta vaniljpulver
1 tsk citronsaft
1 tsk agavesirap
Â
Â
GĂR SĂ
HĂR
- Blanda chiafrön och vatten i en skĂ„l. Rör runt tills alla frön Ă€r blöta och inga "torra" frön ligger pĂ„ ytan. LĂ„t stĂ„ och dra i 5â10 minuter.
- NÀr chiafröna bildat en tjock gelé av vattnet hÀller du ner ingredienserna till de olika syltsmakerna i varsin skÄl. AnvÀnd en stavmixer eller matberedare
för att mixa respektive sylt. - HÀll sylten i glasburkar med lock och stÀll i kylskÄpet en stund sÄ att de fÄr stadga sig till en fin konsistens. Sylten hÄller cirka en vecka i kylskÄp.
- Servera pÄ rostat bröd, fröknÀcke, ha som sylt pÄ gröten eller Àt den som den Àr!
0