KAKAN
100 smör
2 Àgg
2 dl socker
1 dl solrosolja
2 msk mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 œ dl frysta hallon
Â
GLASYR
ca. 1 dl  hallon (fÀrska eller frysta)
50 g smör
1 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
Mynta
1 lime
nÄgra hallon
MYNTAGRĂDDEN
3 dl grÀdde
ca 15 blad fÀrsk mynta
SĂ€tt ugnen pĂ„ 175° grader. SmĂ€lt smöret i en kastrull och vispa Ă€gg och socker poröst TillsĂ€tt det smĂ€lta smöret, mjölken och oljan. I en annan bunke blandar du mjöl, vaniljsocker och bakpulver. VĂ€nd ner mjölblandningen i bunken med Ă€ggsmet. Rör, inte vispa. KlĂ€ en pajform med bakplĂ„tspapper och hĂ€ll i smeten. Strö ut 1 Âœ dl hallon över smeten och grĂ€dda mitt i ugnen i 20 - 25 minuter. Ta ut kakan och lĂ„t den svalna.
â â â â
Ta fram en finmaskig sil och lÀgg den över en skÄl, mosa hallonen i med en gaffel. Spara saften som runnit genom silen. SmÀlt smöret och blanda med hallonmoset. Vispa ihop med vaniljsocker och florsocker. Bre (se till sÄ att kakan svalnat helt) ut glasyren över, strö över kokosflingor, skiva lime och dekorera med tillsammans med nÄgr hallon och eventuellt mynta.
Vispa grĂ€dden, hacka myntabladen och blanda i.Â
0