Botten
1 pågen jättefranska eller liknande
Fyllning 1
150 gram bakad leverpastej
1 ½ dl grädde
10-15 skivor smörgåsgurka
Fyllning 2
1 ½ dl grädde
½ dl salladsdressing (typ denna)
150 gram rökt skinka
1 burk mandarinklyftor i sockerlag
1 ½ dl grädde
½ dl salladsdressing (typ denna)
150 gram rökt skinka
1 burk mandarinklyftor i sockerlag
Garnering (valfritt)
1 ½ dl grädde
1 ½ dl salladsdressing
t.ex:
rensade räkor
färsk dill
citron
1 ½ dl salladsdressing
t.ex:
rensade räkor
färsk dill
citron
gurka
coctailtomater
färdigskivad ost
skinka
krossade ostbågar
rädisor
Machesallad
Gör så här
färdigskivad ost
skinka
krossade ostbågar
rädisor
Machesallad
Gör så här
Lägg ut bakplåtspapper på en stor bricka (se till att den får plats i kylskåpet innan du börjar) och börja lägg ut bröd. Det kan vara bra att lägga ut brödskivorna så att de håller ihop lite bättre t.ex såhär:
När du lagt ut det första brödlagret vispar du 1 ½ dl grädde, skär ättiksgurkorna i små tärningar och blandar det ihop tillsammans med leverpastejen. Bred ut fyllningen och lägg ett till lager bröd.
Vispa grädden till fyllning 2, skär skinkan och mandarinklyftorna i små tärningar och blanda med grädden och salladsdressingen. Bred ut fyllningen och lägg ett till lager bröd.
Till garneringen vispar du grädde och blandar med salladsdressingen, sen brer du ut blandningen uppe på tårtan och på sidorna. Skär gurkorna i smala skivor och coctailtomaterna i halvor. Lägg ost över gräddblandningen (jag la ost uppepå och på sidorna. Och garnera på valfritt sätt med gurkorna, tomaterna, skinkan, dillen och räkorna.
Jag förberedde allt utom garneringen dagen innan (smörgåstårtan blir saftigare då).
När du lagt ut det första brödlagret vispar du 1 ½ dl grädde, skär ättiksgurkorna i små tärningar och blandar det ihop tillsammans med leverpastejen. Bred ut fyllningen och lägg ett till lager bröd.
Vispa grädden till fyllning 2, skär skinkan och mandarinklyftorna i små tärningar och blanda med grädden och salladsdressingen. Bred ut fyllningen och lägg ett till lager bröd.
Till garneringen vispar du grädde och blandar med salladsdressingen, sen brer du ut blandningen uppe på tårtan och på sidorna. Skär gurkorna i smala skivor och coctailtomaterna i halvor. Lägg ost över gräddblandningen (jag la ost uppepå och på sidorna. Och garnera på valfritt sätt med gurkorna, tomaterna, skinkan, dillen och räkorna.
Jag förberedde allt utom garneringen dagen innan (smörgåstårtan blir saftigare då).
0