Â
â â â â
Â
Â
4 portioner
Â
Pajdeg
- 1 Âœ dl vetemjöl
- 1 Âœ dl grahamsmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 50 g smÀlt margarin
- 1 dl mjölk
Ăggstanning
- 2 st Àgg
- 2 dl mjölk
- 1 dl riven ost
- salt och peppar
Â
Fyllning
- 250 g fryst spenat
- 4 st vitlöksklyftor
- ca 10st marinerade soltorkade tomater
- 100 g fetaost
Â
- 1 dl riven ost att strö över pajen
Â
Gör sÄhÀr
SĂ€tt ugnen pĂ„ 200° och blanda ihop alla ingredienser till degen. Tryck ut degen i en pajform och förgrĂ€dda den i 10 minuter. Tina spenaten (och om den Ă€r "hel) skĂ€r den grovt. FrĂ€s pĂ„ spenaten tillsammans med de pressade vitlöksklyftorna och fördela sedan blandningen i pajskalet.Â
SkĂ€r tomaterna i strimlor, smula fetaosten och lĂ€gg ovanpĂ„ spenatblandningen. Vispa ihop ingredienserna till Ă€ggstanningen, krydda med salt och peppar och hĂ€ll i pajskalet. Strö över lite extra ost. GrĂ€dda i ca 30 minuter.Â
SkĂ€r tomaterna i strimlor, smula fetaosten och lĂ€gg ovanpĂ„ spenatblandningen. Vispa ihop ingredienserna till Ă€ggstanningen, krydda med salt och peppar och hĂ€ll i pajskalet. Strö över lite extra ost. GrĂ€dda i ca 30 minuter.Â
Â
0